Over ons

Gordons Living History is een Nederlandse re-enactmentgroep die het Schotse regiment The Gordon Highlanders uitbeeldt door de Jaren heen. Ons doel is om het regiment zo nauwkeurig mogelijk uit te beelden, maar ook veel lol te hebben terwijl we dat doen.

De Napoleontische Oorlogen
Onze primaire focus is het regiment tijdens de Napoleontische Oorlogen (1803-1815). We beelden de Light Company van het 92e Regiment of Foot “The Gordon Highlanders” uit, zoals de officiële naam van het regiment toen luidde. We werken vaak samen met onze zustereenheid uit Duitsland, die de Grenadier Company uitbeeldt. We tonen de militaire kant, maar ook de burgers die toen in het kampement zouden zijn geweest en het leger volgden.

Tweede Boerenoorlog
Een aantal van onze leden hebben het uniform en de uitrusting die het regiment gebruikte tijdens de Tweede Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika. Verder beelden enkele van onze vrouwelijke leden de Britse verpleegsters uit die naar Zuid-Afrika werden gestuurd om de gewonden te verzorgen. We beelden deze periode minder vaak uit, vooral vanwege het kleinere aantal evenementen die worden gehouden.

Eerste Wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog of Grote Oorlog is ook een van onze focusperiodes. Als Gordons Living History proberen wij een accurate impressie te geven van hoe een soldaat eruit zag, en wat voor uitrusting hij gehad zou hebben. De uitrusting van de soldaten veranderde veel gedurende de oorlog, en we proberen deze veranderingen ook tot uitdrukking te brengen in ons uniform.

Tweede Wereldoorlog
We zijn nog niet zo actief in deze periode, maar een aantal van onze leden hebben het uniform en de uitrusting. We beelden het 1e Bataljon Gordon Highlanders uit, dat deel uitmaakte van de 51e Highlanddivisie.

Aankomende evenementen